Pro božácký rodiče všech malých i velkých astronautů

Ty děti! Jak jsou upřímné, krásné, nebojácné, jedním slovem božácké. Naším úkolem, a hlavně výsadou, je snaha vložit do nich všechny ty správné hodnoty a vzorce. Snažíme se být těmi nejlepšími mentory a průvodci na jejich začínající cestě životem. A oni? Co na srdci, to na jazyku. Až má někdy člověk potřebu je v jejich upřímnosti trošku krotit, trošku korigovat. Tohle se nehodí říci tomu, takhle se nehodí chovat teď. Ale proč vlastně? Vždyť to jsou ještě děti. Ony si to můžou dovolit, tak jim to dovolme i my. A dovolme to sem tam i sobě! No schválně, jen si to zkuste představit. Nemuset dodržovat veškeré normy a pravidla, alespoň ne pořád. Aspoň na tu jednu malou chvilku, jednou za čas. A kdy je ten správný čas? No přeci při hře a čase tráveném s dětmi!

Při tvorbě Božácké rakety jsme se snažili přemýšlet právě takto. Nechat se inspirovat a následně unášet naším vlastním vnitřním dítětem. Tím, které ještě není zatíženo tolika zkušenostmi, tolika obavami a celkově dospěláckým životem. Tím, které je zatím nepopsaným listem, s neutuchající touhou jej zaplnit slovy, příběhy a hlavně emocemi. Natěšené na to, až se vytvoří každá jedna jedinečná zkušenost, kterou si bude moc prožít, interpretovat a zapamatovat. Ale věřte nám, tenhle malý Božánek na to nebude jen tiše a nehybně čekat.. On poběží, bude skákat, dělat přemety a vrhne se po hlavě do každé situace. Protože kdo ví, třeba právě ta bude tím nejbáječnějším dobrodružstvím daného dne.

A právě tohle Božanisko, které má otevřenou mysl a fantazii bujnou tak, že si to právě jen dítko dokáže dovolit, nás dovedlo až k Božácké raketě. Chceme totiž po Vás o trošku víc, než jen to, abyste si koupili náš produkt. Chceme, abyste si jej toužili pořídit! Abyste si dovolili být, alespoň na chviličku, zase tím božáckým prckem, jakému jste teď vzorem. Ať už z pozice (pra)rodiče, sourozence, kamaráda nebo kohokoli jiného. Aby se Vaše dušičky na chvíli naladily na absolutně stejnou vlnu a prožili jste spolu dobrodružství, které jen tak nezapomenete. Aby otěže rozhodování a vytváření převzaly děti, aby byly tentokrát mentory oni Vám. Uvidíte, jak moc obohacující to pro všechny bude. Vy konečně přestanete být krátkozrací a uvidíte i za hranice Vaší dospělosti, dětem se otevře úplně nový obzor tím, že budou v pozici rozhodujícího.

A to je hlavní důvod, proč je Božácká raketa tak prostá. Protože čeká. Napjatě čeká a těší se. Těší se na to, až začnete tvořit a necháte se unášet fantazií. A právě proto, že fantazie a dětská mysl je naprosto nepřenositelná a nepředvídatelná, ponechali jsme raketu v jejím nejjednodušším pojetí. Jedině tak umožňuje být každému absolutně na míru. Ano, bude jistě vesmírně nesmírně krásná, zábavná, třeba i edukativní, někdy možná trochu nedokonalá, ale hlavně.. bude božácká a bude Vaše! Bude dílem Vás a Vašeho mikronauta. A jen vy budete znát příběh, který za ní stojí. Bude jedinečný a bude boží.

Zpět do obchodu